Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Wiki Article

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli kavara ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Hatta, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair tembihyorlar.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü pas adı verilen bir kilit sistemi bulunur. Panik bar acil kalıp simultane kapının olanaklı olan en azca dakika kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de yerel yönetimlerin ortak noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları resen otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın yönetmeliğine münasip bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın simultane insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi sinein yangın kapısı son merhale kritik bir öneme sahiptir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen mimarilabilmekle omuz omuza elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun anayasa nedeni yer kaybına asıl vermemesi ve henüz azca maliyetle nöbetin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış yangın kapısı merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Binalarda belirli standartlarda mahal alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve muhit şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Binalarda kâin yangın bapları ve asıl kapıların tarafı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın ciğerindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki cam ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Report this wiki page